Haber Detayı
25 Mart 2024 - Pazartesi 10:54
 
Doğu Türkistan Derneği Başkanı Ali Salih: "Çin'in Korkaklığını Biliyoruz"
Doğu Türkistan Derneği Başkanı Ali Salih, Çin'in Doğu Türkistan'da soykırım uyguladığını belirterek, halkın bir araya gelerek direnmesi gerektiğini vurguladı. Çin'in korkak olduğunu ifade eden Salih, dünya dengelerinin değişmesiyle Çin'e karşı bir şansın gelebileceğine dikkat çekti. Salih, Doğu Türkistan'a destek verenlere teşekkür ederek, desteğin devam etmesi gerektiğini söyledi.
GÜNDEM Haberi
Doğu Türkistan Derneği Başkanı Ali Salih:

HABERİN VİDEOSU



Doğu Türkistan İftar programında konuşan Doğu Türkistan Derneği Başkanı Ali Salih, Çin'in korkak olduğunu ve Doğu Türkistan'da soykırım uyguladığını belirtti.

Başkan Salih, "Çin'in hiçbir zaman silahsız olan Doğu Türkistan halkına karşı topyekûn bir soykırım uyguladığını biliyoruz" dedi. Doğu Türkistanlıların bu zor zamanlarda bir araya gelerek direnmesi gerektiğini ve bu şekilde başarılı olabileceklerine inandıklarını ifade etti.


Çin'in korkak olduğunu vurgulayan Başkan Salih, "Gerçeklerden kaçmalarına rağmen, bir gün hesap vereceklerine inanıyoruz" şeklinde konuştu. Dünya dengelerinin değişmesiyle birlikte Çin'e karşı bir şansın gelebileceğine dikkat çeken Salih, Doğu Türkistanlıların birlik içinde olmalarının önemine vurgu yaptı.

Başkan Salih, Doğu Türkistan'a destek veren herkese teşekkür ederek, bu desteğin Doğu Türkistanlıların geleceği için hayati önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, Doğu Türkistan'da 500 çocuğun iftarını sağlayarak onların haklarını teslim ettiklerini ve Türk İslam coğrafyasını koruyan bilim insanlarının 2000 yıldır Doğu Türkistanlılara destek verdiğini sözlerine ekledi.

Ali Salih, Doğu Türkistanlıların yanında olan herkese daha etkili bir şekilde destek olunmasını umut ettiğini ve bu desteğin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Doğu, Türkistan, Derneği, Başkanı, Ali, Salih:, "Çin'in, Korkaklığını, Biliyoruz",
Yorumlar
Haber Yazılımı